Oyun Yazılımından KDV Alınmayacak

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu ile ilgili yeniden düzenlenen yasa taslağında oyun yazılımıyla uygulayan kişilerin KDV’den muaf oldukları duyruldu.

Teknoloji geliştirme bölgesinde ve ihtisas teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan girişimcilerin, bu bölgelerde ürettikleri oyun yazılımlarına da KDV istisnası sağlanacak. KDV’den istisna edilen işlemler nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine imkan tanınarak, işletmeler üzerinde bu işlemlerden kaynaklanan vergi yükü kaldırılacak.

KDV’ye tabi olanların ticari, sınai, zirai ve mesleki nitelikteki teslim hizmetleri dolayısıyla adlarına yaptırılmış KDV mükellefiyeti, yıl sonuna kadar bunların iktisadi işletmeleri adına yapılacak mükellefiyet ile kapatılacak.

katma-deger-vergisi

Bu mükelleflerin, vergiye tabi işlemleri nedeniyle yıl sonuna kadar yüklendikleri ve indirim yoluyla gideremedikleri vergiler, iktisadi işletmeler tarafından indirim konusu yapılabilecek. KDV mükelleflerinin, ticari, sınai, zirai ve mesleki nitelikte olmayan teslim hizmetleri dolayısıyla yüklendikleri vergi indirim konusu yapılamayacak. İade, devlet iç borçlanma senedi ihracı yoluyla da yapılabilecek. Bu işlem, Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu bakan tarafından belirlenecek kamu bankalarına özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç edilerek gerçekleştirilebilecek.

KDV iadesine dayanak rapora konu hesap ve işlemlerin doğrulanması için gerekli kayıt ve belgelerle sınırlı olmak üzere, bu hesap ve işlemlere doğrudan ya da silsile yoluyla taraf olanlara, defter ve belgelerinin tetkiki amacıyla yeminli mali müşavirler ve serbest muhasebeci mali müşavirler tarafından yapılan talepler için de geçerlidir.

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.