10 adımda diyabete ilaçsız çözüm

Son 50-60 senedir uygulanan Tip 2 diyabet tedavisi, diyabet hastalarına verilen beslenme önerileri hiçbir işe yaramıyor, hastaları daha çok hasta ediyor. Hastalık daha da ilerliyor, vücutta yaptığı tahribat giderek artıyor. Tehlike Büyük, İlaçsız Tedavi Mümkün!

20 milyon kişiyi yakından ilgilendiren ‘ilaç gibi’haber

10 ADIMDA DİYABETE İLAÇSIZ ÇÖZÜM

Diyabet Türkiye’de patladı! 2010 verilerine göre tam 20,3 milyon Türk vatandaşı diyabet ve prediyabet hastası. Bugün bu rakamın daha da yüksek olduğu tahmin ediliyor. Modern tıp bu sorunu dozu artan ilaç ve işe yaramayan beslenme önerileriyle çözemeye dursun, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş yazdığı kitapla olaya son noktayı koydu. Hayykitap’tan yayımlanan Diyabet ve Zayıflama Kürleri kitabında Dr. Ümit Aktaş çok net konuşuyor: Tip 2 diyabeti 3 ay içinde, 10 basit adımı izleyerek tam şifa ile tedavi etmek mümkün. Üstelik hiç ilaç kullanmadan!

2010 yılında yapılan TURDEP II Çalışması’na göre Türkiye’de 20 yaş üstü nüfus içinde 6,5 milyon diyabet, 13,8 milyon prediyabet hastası var. Bu çalışmaya göre, ülkemizde diyabet oranı %13,7, prediyabet oranı ise %28,7 olmuştu. 1998 yılında yapılan TURDEP 1 Çalışması’nda ise diyabet hastalarının oranı %7,2, prediyabet dediğimiz diyabete aday hastaların oranı ise %6,7 idi. Yani 12 sene içinde ülkemizde diyabet hastalığı iki katına çıkmıştı! Daha da vahim olanı, diyabete aday hasta sayısı tam dört kat artmıştı!

Bu rakamların yorumu çok basit:

• Diyabet ülkemizde hızla artıyor, hatta patlıyor!

• Son 50-60 senedir uygulanan Tip 2 diyabet tedavisi, diyabet hastalarına verilen beslenme önerileri hiçbir işe yaramıyor, hastaları daha çok hasta ediyor.

• Hastalık daha da ilerliyor, vücutta yaptığı tahribat giderek artıyor.

Tehlike Büyük, İlaçsız Tedavi Mümkün!

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş yıllardır bu gerçeğin altını çizen, diyabetin ilaçlarla değil doğru beslenmeye dayalı bir yaşam modeli ile tedavi edilebileceğini iddia eden bir hekim. Aktaş’ın bu iddiasını birkaç ay önce tıp dünyasının en prestijli yayınlarından biri olan Lancet’ta yayınlanan bir çalışma da doğruladı. Bu çalışmanın bulguları tip 2 diyabetin ilaç kullanmadan, sadece diyet ve egzersizle iyileştiğini gösteriyordu.

Türkiye’de fitoterapi alanında eğitim alan ilk tıp doktorlarından biri olan Dr. Ümit Aktaş’a göre, eğer sağlıklı beslenmeye geri dönmezsek 40 yıl içinde nüfusun tamamı diyabetli olacak.
Aktaş, gelişen tehlikeyi şöyle tarif etti:

“Diyabet tedavisi için kılavuzlar, tedavi protokolleri vardır. Hastanın kan şekeri değerleri yüksekse hemen ilaç verilir. İlaçla birlikte hasta diyetisyene yönlendirilir. “Diyabet diyeti” adı altında bol bol tam tahıl ürünü içeren bir diyet başlanır. Hastaya, ‘siz diyabet hastasısınız, günde en az 130 gr. karbonhidrat içeren diyetlerle beslenmelisiniz’ denilir. Bir süre sonra verilen ilaç hastanın kan şekerini dengelemeye yetmez olur, ilacın dozu artırılır. Yetmez, başka diyabet ilaçları eklenir. O da yetmeyince insülin iğnesine geçilir. Hatta öyle bir noktaya gelinir ki, pankreas artık insülin üretememeye başlar. Tip 2 diyabet hastası, artık tip 1 diyabete terfi etmiştir!”

10 Adımda Tip 2 Diyabete İlaçsız Çözüm

Uyguladığı ilaçsız tedavi ile yüzlerce Tip 2 diyabet hastasına şifa veren Dr. Ümit Aktaş yılların birikim ve deneyimini Diyabet ve Zayıflama Kürleri kitabında topladı. İşte kitapta detaylarıyla anlatılan ve diyabeti ilaçsız tedavi eden 10 adımın özeti:

1. Şekerden uzak dur

Bir Tip 2 diyabet hastası tatlıdan, şekerden, hatta meyveden bile uzak durmalı. Bu bir hastalık ve pek çok diyetisyenin, doktorun önerdiği gibi azar azar her şeyden yiyerek Tip 2 diyabeti yenemez, olsa olsa daha da hasta olursunuz.

2. Ekmek ve tüm buğday ürünleri yasak

Vücut tatlı ile ekmek arasındaki farkı bilmez! Ekmek, makarna gibi tüm buğday ürünlerinin tamamı vücut tarafından şeker olarak algılanır. Üstelik modern buğdayın içindeki gluten molekülü de vücuttaki enflamasyonu artırarak diyabeti derinleştirir. Tip 2 diyabetten kurtulmak istiyorsanız ekmeği, buğday ürünlerini tamamen keseceksiniz.

3. İşlenmiş yiyecekleri hayatından çıkar

Endüstriyel olarak üretilmiş tüm yiyecekler katkı maddeleri, boyalar, kimyasallarla doludur. Vücuttaki enflamasyonu artıran bu toksik bombardıman, insülin direncini tetikler, Tip 2 diyabete zemin hazırlar, hastalığın ilerlemesine neden olur.

4. Bol bol sağlıklı yağ tüket

Sizi diyabetten koruyacak, Tip 2 diyabeti yenmenizi sağlayacak bir şey varsa o da sağlıklı yağlardır. Dengeli bir kan şekeri için diyetinizin başköşesinde tereyağı, soğuk sıkma zeytinyağı ve ceviz, fındık, badem gibi yağlı kuruyemişler olmalı. Eğer Tip 2 diyabeti yenmek, kilo vermek istiyorsanız sağlıklı yağlar tüketmelisiniz. Hem de bol bol.

5. Sebzeleri mevsiminde ye

Serada yetişmiş sebzeler, bitkiler bol miktarda tarım ilacı, hormon içerirler. Bu besinler yoluyla vücudunuza aldığınız toksik maddeler tüm hücresel fonksiyonları olumsuz etkiler, diyabeti derinleştirir. Sebzeleri doğanın size sunduğu mevsimde tüketin.

6. Probiyotik zengini beslen

Bol bol fermente gıda -ev yoğurdu, ev sirkesi , evde kurulmuş turşu, şirden mayasıyla yapılmış peynir- tüketin. Bağırsak floranızdaki dost bakterileri artırmak, kilo vermenize, insülin direncini kırarak tip 2 diyabetten kurtulmanıza yardımcı olur.

7. Omega-3 yağ asitlerinden faydalan

Tip 2 diyabet hastalığının tedavisinde etkisi kanıtlanmış besin takviyelerinden biri de omega-3 yağ asitleridir. Kilo kontrolüne yardımcı olan, insülin direncini kıran omega-3 yağ asitlerinden sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkes faydalanmalı.

8. D Vitamini rezervini dolu tut

Tüm hücreleri etkileyen ve tüm metabolik fonksiyonlarda rol alan bu hormonun eksikliği insülin direncini artırır. Tip 2 diyabetle savaşta esas hedef bu direnci kırmak olduğuna göre, D vitamini değerlerinizin 80-150 nmol/L arasında olmasına dikkat etmelisiniz -güneşlenin, D vitamini zengini besinler tüketin ve gerekirse D vitamini takviyesi alın.

9. Bitkisel takviyelerden destek al

Diyetinizi insülin dalgalanmalarını, açlık ataklarını kontrol altına almaya yardımcı olan çörek otu takviyesi; diyabetle savaşan zeytinyağı özü ile destekleyin. Bu bitkisel güçlerin Tip 2 diyabetin tedavisindeki etkisi pek çok bilimsel araştırmayla kanıtlanmıştır.

10. Hareketli bir yaşam sür
Kan şekerini dengelemekte en önemli yardımcınız hareketli bir yaşam sürmektir. Anti-diyabet bir beslenme modelini egzersizle desteklediğinizde insülin direnciniz kırılacak, kan şekeriniz daha çabuk düzene girecektir.

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.