Mescidi Aksa’da Bir Vatandaşımız Türk Bayrağı ile Fotoğraf Çekidi Diye Gözaltına Alındı

İşgalci İsrail’in Polisi Yatsı Namazından Sonra Türk Vatandaşını Gözaltına Aldı. Bir kaç Saat Sonra Serbest Bırakıldı. 15 Gün Mescid-i Aksa’ya Giriş Yasağı Var.

İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’da gözaltına alınan Türk vatandaşı Osman Hazır serbest bırakıldı.

6 SAAT GÖZALTINA KALDI

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da yatsı namazı sonrasında Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdiği gerekçesiyle İsrail polisi tarafından gözaltına alınan 46 yaşındaki Türk vatandaşı Hazır, yaklaşık 6 saat gözaltında tutulduktan sonra salıverildi.

15 GÜN MESCİD-İ AKSA’YA GİRİŞ YASAĞI

Serbest bırakıldıktan sonra Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Eski Şehir’in El-Halil (Yafa) kapısındaki David Polis Merkezi’nin (Kışla) önünde AA muhabirine açıklama yapan Hazır, “Mescid-i Aksa’da Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdikten sonra İsrail polisi tarafından karakola götürüldüm. Polise hiçbir mukavemet göstermediğim halde yaklaşık 6 saat karakolda tutularak sorgulandım. Daha sonra 15 gün Mescid-i Aksa’ya girme yasağı aldığım söylenerek serbest bırakıldım.” dedi.

GİRERSE PARA CEZASI ALACAK

Mescid-i Aksa’ya girmesi durumunda mahkemeye sevk edilerek 5 bin Şekel (5 bin 520 lira) para ile hapis cezasına çarptırılacağının söylendiğini belirten Hazır, “Bu süre içerisinde polisin beni çağırması durumunda karakola gelmek zorunda olduğumu söylediler.” ifadelerini kullandı.

mescidi-aksa

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.