Cumhurbaşkanı Erdoğan 43. Kez Muhtarlarla Buluştu

Külliyede konuşan Sayın Cumhurbaşkanı muhtarlara yeni bina sözü verdi

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 43. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara yeni muhtarlık binası ve yurt dışı gezi müjdesi verdi.

Muhtarların farklı kültürleri görebilmek imkanının sağlanması için yurt dışı gezilerin organize edilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçişleri Bakanımız da burada, böyle bir seferberlik yapsa da muhtarlarımızın içinden grup grup buralara muhtarlarımızı götürmekte fayda var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarların farklı kültürleri görebilmek imkanının sağlanması için yurt dışı gezilerin organize edilebileceğini belirtti ve şunları söyledi;

“Fırsat bulur da inşallah İspanya’nın Endülüs El Hamra Sarayı’na gitme fırsatınız olursa, İçişleri Bakanımız da burada, böyle bir seferberlik yapsa da muhtarlarımızın içinden grup grup buralara muhtarlarımızı götürmekte fayda var. El Hamra Sarayı’nın içinde bir ayet yazar ‘Allah’tan başka galip yoktur.’ Bölgeselden başlayıp, bölgeleri daraltmak suretiyle muhtarlarımızı buralara götürmekte fayda var. İnşallah bugün attığımız bu adımla İçişleri Bakanımız, Kültür ve Turizm Bakanımız ve THY inşallah üçlü bir organizasyonla bu adımı atıp şöyle başta orası olmak üzere bazı önemli merkezleri ziyaretle muhtarlarımızın bir dünya turu gibi, bunu başarmış oluruz” dedi.

Konuşma sırasında bir muhtarın “Kudüs’e gidelim” diye bağırması üzerine Erdoğan, “Siz Kudüs’e giderseniz birileri ürker. İnşallah o da olur. Bütün görevi İçişleri Bakanımıza verdik Kültür ve Turizm Bakanımız ile birlikte, Kudüs’te bunun içinde olabilir” ifadeleriyle karşılık verdi.

muhtarllar-buluşması

 

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.