Raci Şaşmaz’a Suç Duyurusu Açtılar

Ünlü dizi Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı olan Raci Şaşmaz’ın şirketi Pana Yapı Fikirtepe’de Proje sahipliği yaptığı Selimoğlu İnşaat’a suç duyurusunda bulundu. Vatandaşlardan kira desteğinin çekildiği söyleniyor ve 100’e yakın vatandaş mağdur olduğunu açıkladı. Şaşmaz’ın yaptığı bir açıklamaya göre mağdur vatandaşların hepsinin mağduriyetleri giderilecek.

Çarpık kentleşme uzun yıllardır İstanbul’un en büyük problemleri arasında yer almaya devam ediyor, birde beklenen büyük İstanbul depremi de işin içine girdiğinde kentsel dönüşüm vazgeçilemez bir hal alıyor.Bir dönem ünlü dizi Kurtlar Vadisinin yapımcılığını yapan Raci Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Yapı devraldığı Selimoğlu İnşaat hakkında vatandaşlar suç duyurusunda bulundu. Mağdur bırakıldıklarını söyleyen insanlar haklarını aramaya başladı ve mağdurların arasından Engin Akgüzel isimli kişi kendisi gibi 100 kişinin daha olduğunu ve bu insanların var olan meselenin peşini bırakmayacağını söylüyor.

OFİSLERİNİ KAPATMIŞLAR

Şirket yöneticisine, şirketteki yetkililerine ulaşamadıklarını ve sözleşme imzalayıp anlaşmış olduğu ofisinin kapandığını iddia eden arsa sahibi  Akgüzel yaptığı konuşmada “Biz arsalarını Pana Yapı’ya teslim eden kişiler olarak firma hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ben arsamı verirken 1 yıllık kirayı önden teslim aldım. Diğer arkadaşlarımın anlattığına göre onlarda öyle almışlar. Ancak şuan ne ödeme yapılıyor ne de konuşacak birini bulabiliyoruz.” dedi.

MUHATAP OLMUYORLAR

Engin Adıgüzel “Biz günlerce muhatap aradık ancak bulamadık. Firma şuan Raci Şaşmaz’nın çaycısının üzerine gözüküyor. Biz mağdur olduk. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burada 320 kişinin arsası var. 100’ü aşkın kişi de suç duyurusunda bulundu. Ayrıca çaycısı da eskiden dizilerde figüran olarak oynuyormuş.” dedi.

Raci Şaşmaz dolandırıcılık

MAĞDURİYETLERİ KALDIRACAĞIZ

Raci Şaşmaz basın açıklamasında konuştu ve sahibi olduğu Fikirtepe’deki Selimoğlu İnşaat şirketinin geçmiş dönemdeki yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Şaşmaz eski yöneticilerin dolandırıcılık suçu işlediklerini öne sürerken mağdurların zararlarının karşılanması için uğraşacaklarını söyledi. Şaşmaz’ın açıklamasının tümü:

“Selimoğlu şirketinde yaptırdığım hukuki ve mali denetlemeler sonucu ortaya maalesef vahim bir sonuç çıkmıştır. Bu sonuç üzerine şirketimin eski üst düzey yöneticileri K.U, Y.U ve N.T başta olmak üzere nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemiş olduğunu düşündüğüm kişiler hakkında emniyete ve savcılığa şikayette bulundum.

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projeleri yapan ve 2,5 yıl boyunca finansal yatırımcılarından olduğum bu şirketin yöneticilerinin suistimalinin tespit ve detaylandırılması altı ay süren yoğun hukuki ve mali incelemeler sonucu ancak oluşturulabilmiştir. İncelemelerde şirketimin ve bize güvenen şahısların nitelikli dolandırılması, güvenin kötüye kullanması suçları başta olmak üzere elde ettiğimiz güçlü bulguları adli makamlarla paylaştık ve yasal gereğinin yapılmasını talep ettik. Şüpheli sanıkların İstanbul-Fikirtepe’de birçok ada temsilcileri ile birlikte bu defa başka projeler için halen rant peşinde olduklarına dair bir takım bulgular da bulmuş durumdayız. Başka insanlarında mağdur edilmemesi için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Şüphelilerce, tüm hukuksuz eylemlere ve arsa sahiplerinin manipule edilerek şahsım ve konuyla hiçbir ilişkisi bulunmayan şirketlerimin hedef gösterilmeye çalışılmasına rağmen , taahhütlerin yerine getirmek için tarafımdan gereken tüm özveri hukuksal çerçevede yapılacaktır; Aldığımız önlemler ve çalışmalarımız, kullanılan ismimizin insanların güvenini nekadar hakettiğini bir kez daha ortaya koyacaktır” dedi.

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.