KKTC Alsancak’ta Bulunan Birçok Kumarhane İncelemeye Alındı

Mali Suçlar Araştırma Kurumu KKTC’de bulunan birçok kumarhane ile ilgili inceleme kararı aldı. Kumarhanelerin kullandıkları şirket ve şahıs hesapları detaylı incelemeye alındı.


Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan, hazırlık soruşturması kapsamında Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından KKTC’de bulunan birçok kumarhanelerin kullandıkları şirket ve şahıs hesaplarına Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından tedbir kararı konulmuştur. Yürütülen soruşturmada, Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından dosya kapsamında gizlilik kararı bulunmaktadır. Kumarhanelerin yöneticileri ve diğer şirket ortakları hakkında konuyla ilgili MASAK tarafından incelendiği, MASAK’ın vereceği karar neticesinde soruşturmanın derinleşeceği düşünülmektedir. Bu durum günümüze kadar fark edilmeyen kumarhanelerin faaliyetleri yapılan operasyonun ilk olma özelliği taşıması, soruşturmanın ciddiyetine daha fazla önem katmaktadır.

kumarhane

Kumarhaneler Masak Tarafından İncelenecek
Mali Suçlar Araştırma Kurumu kumarhaneler ile ilgili derin bir inceleme başlatacağını belirtti. Dosyanın içeriğinin gizli olması sebebiyle çok dikkatli bir şekilde hareket eden MASAK memurları, her kaydı tek tek incelemektedir. Soruşturmanın Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından yürütülmesi sebebiyle yetkililer sürekli olarak Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği ile koordine bir şekilde çalışmaktadır. Bir çok insanın çeşitli ülkelerden gelerek çeşitli oyunlar oynadığı kumarhaneler, devletin MASAK birimi tarafından çok dikkatli bir şekilde incelenmektedir. Bu durum bir ilk olduğundan oluşacak sonuç diğer kumarhanelerinde faaliyetleri sırasında daha dikkatli olmaları gerektiği sonucunu çıkarmaktadır.

Kumarhanelere Operasyon
Konu ile alakalı araştırmaların devam edeceği yönünde açıklamalar geldi. KKTC’de bulunan kumarhanelere yapılan operasyonlarının devamının geleceği sinyali verildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmanın derinleştirileceği hakkında duyumlar ortaya atıldı. Dosya kapsamında gizlilik kararı nedeniyle soruşturma hakkında fazla gelişmeler alınmamaktadır. Yapılan operasyonun bir ilk olması, konu hakkında daha çok gelişme yaşanacağının ışığını yaktı. Yapılan operasyonun arkasından daha hangi kumarhaneler hakkında tedbir kararlarının alınacağı merakla bekleniyor. MASAK tarafından verilecek olan karar soruşturmayı etkileyecektir.

Mali Suçlar Araştırma Kurumu
Suçtan kaynaklanan gelirlerin aklanması ve terör tarafından kullanılan finansmanıyla etkili bir şekilde mücadele etmek ve etkin bir ekonomi, güvenli bir toplum oluşmasına katkıda bulunan öncü bir kurum olan MASAK bu anlamda her türlü ekonomik faaliyeti denetlemektedir.

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.