Futbol nefes almak , yemek yemek gibi

Sevgili spor severler,

Bugün güzel kızım Hira anasınıfı okuluna başlıyor.Bu yeni dönemde okula başlayan tüm çocuklarımıza ve gençlerimize pandemisiz bir dönem ve başarılar dilerim.

Fenerbahçemizde transfer showları devam etmektedir.Portekiz ‘in gizli bombalarından Miguel Crespo 1. ligte fazla ismini duyan olmasada istatistiklerde göz dolduran bir oyuncudur.Profesörlükte başarılı olan çalımları ile adam eksiltebilen Crespo önceki sezonlarda Portekizin 2. liginde 30 maçta 26 asist , 39 çalım , ikili mücadelede ise 222 kazanımlarıyla takımda en iyi konumdadır. Kaleye giden şutların çoğu hakkında ise keskin nişancı benzetmesi yorumları yapılmaktadır. Orta saha oyuncusunun 8 numara , 10 numara ve sol kanat oynayabilmektedir . Hem oyun karakteri ile hemde ” Futbol nefes almak , yemek yemek gibi ”  vs  açıklamalarıyla yeni LUİZ GUSTAVO geldi diyebiliriz . Önceki yazımdada söylediğim gibi yeni VALENCİA geldi diyebiliriz.Crespo ‘ ya bugün Gustavo için diyorum . Bir başka son günlerin transfer trafiği de sol bek için hız kazanıyor . O ise Porto ‘ dan Zaidu Sanusi 24 yaşındaki Nijeryalı 72 maçta 3 asist 4 gol attı . Nijerya milli takımında 3 defa forma giyen ancak yönetimin pazarlık halinde olduğu Zaidu için kapıyı yüksekten açmasından dolayı anlaşma şartları daha oluşmamamıştır . Anlaşma olmaması halinde ise alternatiflerden bir başkası ile anlaşma sağlanacaktır . Bu aday dışında ise 2 aday olduğuda belirtilmiştir olasılıklarının zayıfladığı ifade ediliyor. Pereria ‘ nın listtesine göre şekillendirilen transferler son gün , son saatlere kadar Ali Koç ‘ un da bir solbeki getireceği söylentiler arasındadır. Son transferlerde Max  Meyer Galatasaray ile daha önce Schalke formasıyla mücadele ettiğini dle getirdi ve sabırsızlıkla atmosferi bu havada yapılacak maçları beklediğini söyledi. Daha iç açıcı olarak ise ;

İdmanların hem sert hem yoğun olduğunun , bunu çok sevdiğini söylemektedir. Aynı zamanda forma savaşı verip yedeklerde olmayacağını belirtiyor. Futbol ligimizi  bildiğini ve önceleri zaman zaman takip ettiği ve lig için zor bir lig olacağını belirtmektedir . En verimli olduğu ve rahat olduğu pozisyonlar ise 6 ve 8 numaradır.

Sıra geldi Min Jae Kim savunmaya aldığımız ve bize oyunu ile sevindirme sinyali veren Kim en hızlı şekilde hazır olmak adına elinden gelen herşeyi yapmaya çalışmaktadır . Öyle ki özel antrenörü bile İstanbula aldırdığı öğrenildi.  Bu hareketi ise büyük göz doldurdu .  Bravo Kim’e. Yolun açık başarıların daim olsun . Evet arkadaşlar pazar günü evimizde karşılaşacağımız Sivasspor öncesi hazırlıklar devam ediyor. Pereria ‘nın pas organizesi ve taktik çalışmasını yaptırdığı idmanlarında pereria’nın birde misafirleri vardı . Antremanları oğullarıda izledi. Dükkanına götürdüğü bir iş sahibi gibi değilmi . Böyle görüntüler çok güzel . Sakatlıkları devam edenler ise , ayrı çalışmalar yapmaktadır .  Bu arada yazıyı yazarken edindiğim bilgilgiyi sizede aktarmak istiyorum Caner Erkin karagümrük ile anlaşma sağlamıştır. Son gelişmeleri sizlerle tekrar paylaşacağım . Gelelim diğer spor gündemlerine Teniste milli sporcumuz İpek Öz 60 bin dolar ödülü olan müsabakada 2. lik ünvanını almayı hak kazandı . İsviçre turnuvalarında TCBB  açık ‘ da Brezilyalı rakibine 7-5 , 1-6 , 4-6 setlerle 2-1 yenilgi sağladı .

Bir iyi haber ise efelerimizden 3. maçımızda 3-0 lık skorla kazanarak gruptan çıkmayı garantiledik , lakin bugün ki Hollanda maçında 3-1 mağlup olduk. A milli futbol takımımız yarın karşılaşacağı hollanda maçında ise hakem italyan Daniela Orsato olucak . Maç Amsterdamda 21:45 ‘te başlayacaktır. File sultanları havalimanında çiçekler eşliğinde karşılandı. Yoğun yaz dönemi geçiren sutanlarımız ” Mutluyuz , Guruluyuz ” Milli takım sezonu bizim için gerçekten çok keyifli geçti . Herkesin emeğine sağlık çünkü canla başla bu yaz zaten Avrupa Şampiyonasında en çok çalışan ekip bizdik, mayıs 5 ten itibaren bu takım durmaksızın çalışıyor. Madalya ile bitirdiğimiz için çok mutluyuz . İnanılmaz bir destek görüyoruz. Türk halkınıda bu madalya ile mutlu edebildiğimiz için de çok mutlu ve gururluyuz . Herkese destekleri için Teşekkür ediyoruz ..

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.