Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ı Destekleriz Söylemi

Bahçeli 2019 seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceğinin açıklamasını yaptı. MHP, Erdoğan’a vereceği desteği resmen duyurdu. CHP ise Erdoğan’a tepkili.

MHP lideri Bahçeli’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından Ankara’da siyaset kulisleri hareketlendi.

AK Parti ve Hükümet’ten Bahçeli’ye destek, CHP’den ise eleştiri geldi.

BAHÇELİ: MHP ERDOĞAN’I DESTEKLEME KARARI ALIR!

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’nin adayının kim olacağı merak konusuydu. Devlet Bahçeli’nin aday olup olmayacağı konuşulurken MHP Lideri herkesi ters köşe yapan flaş açıklamalar yaptı.

Yüzde 10 barajının düşürülmesi konusunda hükümeti eleştiren Bahçeli, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, “MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur, MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır.” dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Bahçeli’nin kararını değerlendirdi.

bahceliden-erdogana-tam-destek

“MEMNUNİYET VERİCİ”

Bozdağ şunları söyledi:

Sayın Bahçeli bugün bir değerlendirme yaptı. Ben de toplantıyı takip ettim TV’lerden. Sayın Bahçeli saygın bir lider. İkili oynamayan birisi. Neyse o. Sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. MHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacağını açıkça ifade etti. Bu, MHP’nin kendi kararıdır. Biz buna saygı duyarız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında destekleme konusunda açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı malum Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir.

2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayımıza destek verecek olması ve bunu bugünden açıklaması memnuniyet verici bir durumdur. Önümüzdeki günlerde ittifak ile ilgili neler olacak göreceğiz.

“TASFİYE SÜRECİNDEYİZ” YAZISINI ASTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, MHP’nin kapısına “tasfiye sürecindeyiz” yazısını astığını belirterek, “Zaman zaman İstanbul’da büyük mağazaların kapısında görürsünüz, ‘patron çıldırdı, kapatıyoruz.’ kapış kapış malları dağıtıyorlar. MHP’nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz tasfiye sürecinde bir parti. Bahçeli’nin açıklamalarını, siyasi tarihte ibret alınacak bir tükenişin geldiği son nokta olarak görmek lazım” yorumunda bulundu.

Paylaş

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.